ÅF-login      Press & Media     Nyheter
STARTSIDA BUTIKER KALENDER PRODUKTER RECEPT VÅRT MEJERI VÅRA GÅRDAR KVALITET KONTAKTA OSS AYRAN
RECEPT

Snabblunch

Öländska smörrebröd

Gör så här!

Montera smörgåsen med ett salladsblad i botten,

klicka på lite Creme Fraiche på laxen och toppa med citron och dill.

Ingredienser

10 skivor Ottenby råg, ca 10 x 4 cm stora
Smör, -Emåmejeriets!
10 små salladsblad grönsallad
10 stora eller 20 mindre skivor rökt lax från Blomlöfs rökeri
1 burk Emåmejeriets Creme Fraiche. Naturell eller smaksatt med pepparrot, salt och peppar
5 körsbärstomater
0,5 citron
några kvistar färsk dill
1 portion
Lättlagat
Ca 5 min
Receptet innehåller följande produkt från Emåmejeriet.
Emåmejeriets creme fraiche
Emåmejeriets smör

Gravlaxpasta

Gör så här!

Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Skär under tiden laxen i små bitar.

Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka cirka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.

Blanda crème fraiche, senap, honung, citronsaft, dill och peppar i en kastrull.

Låt koka upp. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner laxen. Lägg upp pasta på tallrikar och häll laxsåsen över.

Tips!

Tänk på att såsen inte ska koka efter att du tillsatt laxen för då blir laxen kokt och den är godast som den är eftersom den redan är tillagad.

Ingredienser

4 portioner pasta
150 g gravad eller kallrökt lax från  Blomlöfs rökeri
2 dl Emåmejeriets crème fraiche
1 ½ msk senap
½ msk honung
1 tsk pressad citron eller vinäger
½ dl hackad dill
1 krm vitpeppar
4 portioner
Lättlagat
Ca 20 min
Receptet innehåller följande produkt från Emåmejeriet.
Emåmejeriets creme fraiche

Kokt torsk med äggsås

Gör så här!

Sås: Hårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan.

Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3 minuter.


Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.

Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.

Tips!

Färsk fisk kan bytas mot djupfryst fisk som får tina före kokning.

Ingredienser

600 g torskfilé
0.5 tsk salt
5 dl fiskbuljong
Sås:
1 st ägg
1.5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 krm salt
0.5 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja
4 portioner
Lättlagat
Ca 25 min
Receptet innehåller följande produkt från Emåmejeriet.
Emåmejeriets mjölk

Snabblagad och god pasta sås på bacon

Gör så här!
Klipp baconet i bitar och stek i stekpanna på rätt hög temp. utan extra fett.
Lägg i skivad purjolök och pressad vitlöksklyfta efter en stund.

När allt stekt på någon minut, häll på creme fraiche och grädde.
Tillsätt svartpeppar och låt allt koka några minuter.
Innan servering tillsätts den rivna osten, den skall inte koka (blir lätt grynig).

Servera med nykokt pasta och en sallad.

Tips!

Använd eventuellt färskost med vitlök (eller annan smak om man föredrar det)

Ingredienser

1 paket (140 gr) bacon
6-7 cm på en purjolök (gärna det gröna)
1 vitlöksklyfta
2,5 dl Emåmejeriets  crème fraiche
1 dl   Emåmejeriets grädde
        Svartpeppar efter smak
0,5 dl riven ost
Lättlagat
Ca 25 min
Receptet innehåller följande produkt från Emåmejeriet.
Emåmejeriets vispgrädde
Emåmejeriets creme fraiche
| Dela

Snabblänkar

Kontakta oss

Emåmejeriet AB
Grenvägen 1-3 577 39 Hultsfred
Tel. 0495-122 60
E-post: info@emamejeriet.se

Emåmejeriet i de sociala kanalerna

www.facebook.com/emamejeriet
www.youtube.com/smalandskmjolk